CWO ZEILLES, ZEILCURSUSSEN, ZEILOPLEIDINGEN en VAARBEWIJS

De Stichting CWO is een samenwerkingsverband van de ANWB, het Watersportverbond en de HISWA. Deze stichting stelt zich tot doel een uniform diplomasysteem voor vrijwillige vaaropleidingen in te richten en in stand te houden.


Naast de CWO jachtzeilopleidingen voor watersporters zijn er ook opleidingen en diploma's voor instructeurs en examinatoren in elke tak van watersport. Bovendien wil de CWO de kwaliteit van de vaaropleidingen in Nederland waarborgen en die kwaliteit zichtbaar maken voor de watersporters. De CWO is van mening dat plezier in watersport gewaarborgd wordt met een goede opleiding.


BASIS CURSUS - HET CWO JACHTZEILEN NIVEAU 1 (JaZ 1)

Het CWO Jachtzeilen nievau 1 is bestemd voor personen van 14 jaar of ouder, die onder verantwoordelijkheid van de schipper als bemanningslid op kajuitzeiljachten kunnen functioneren. Afhankelijk van je ervaring is het CWO Kajuitzeilen twee dagen te behalen.     >> meer informatie


GEVORDERDEN CURSUS -  HET CWO JACHTZEILEN NIVEAU 2 (JaZ 2)

Het diploma jachtzeilen CWO 2 is bedoeld voor personen die blijk hebben gegeven de bij de diploma-eisen vermelde functies onder verantwoordelijkheid van de schipper te kunnen uitvoeren als dagschipper van een zeiljacht. Zij moeten in staat zijn zelfstandig manoeuvres uit te voeren onder eenvoudige omstandigheden.                              

NON-TIDAL: Het vaargebied betreft uitsluitend de (ruime) niet stromende binnenwateren. De vereiste ervaring voor dit diploma is 150 mijl.     >> meer informatie


VORDERINGENSTAAT

Je start de opleiding CWO jachtzeilen 1 en 2 met een vorderingenstaat. Hierop staan alle onderdelen en samen met de instructeur houden we bij aan welke eisen zijn voldaan of waar nog aan gewerkt moet worden. Wanneer alle onderdelen succesvol zijn doorlopen samen met de vereiste mijlen behaal je het diploma JaZ 1 en/of 2.


Met behulp van het CWO vorderingenstaat kan je de opleiding elk moment vervolgen. Het is dus niet nodig de opleiding in één periode te doorlopen. De theorie eisen op een vorderingenstaat zijn 18 maanden geldig. De praktijk dient tijdens één vaarseizoen worden afgerond.


MAKEN VAN MIJLEN

Naast alle praktijk en theorie onderdelen heb je voor het JaZ II ook voldoende zeilervaring nodig om het diploma te behalen. Tijdens de opleiding krijg je een persoonlijk logboek welke je samen met de instructeur kunt bijhouden. Naast de lessen varen we ook langere leerzame zeiltochten om snel voldoende mijlen te noteren in je logboek!    

flottielje zeilen - zeilvakantie.nl zeiljacht huren - zeilvakantie.nl HOME

WAT KAN JE VERWACHTEN

Erkend CWO zeilles

CWO gekwalificeerde instructeurs

Persoonlijke aandacht

Veiligheid staat voorop

Uitdagend en gezellig vaargebied

Centraal in Nederland

Flexibele cursus data


WAT KAN JE BEREIKEN

Het Jachtzeilen CWO-1 en CWO-2 niveau zodat je als crew en schipper kan zeilen


VOORDAT JE START

Voor deelname aan het CWO-1 jachtzeilen heb je geen zeilervaring nodig


WAT KOST HET

2-daagse CWO-1 vanaf € 295,- p/p


WAT IS INCLUSIEF

Veiligheidsmiddelen, reddingsvest en lifelines, zeilpakken, koffie en thee aan boord.


WANNEER

Dagelijks vanaf medio Maart.

COPYRIGHT © 2022 - LEREN ZEILEN - ZEILSCHOOL - ZEILLES - ZEILCURSUS

Hallo Jeffrey,

Hierbij wilde ik je nog even bedanken voor de leuke en zeer interessante dagen en goede uitleg vorige week.
Overigens zou ik zeker nog een keer bij jullie CWO3 willen doen (en ik hoorde van Frederic dat hij dat ook graag zou willen doen dus we zullen ons waarschijnlijk samen op geven).


Ook ‘s nachts varen lijkt mij dat wel weer heel interessant om weer eens bijgeleerd te hebben ondanks dat ik al wel eens s nachts gevaren heb op de Zeeuwse wateren,  zou ooit ook wel een rondje Atlantic willen doen :)


Ik hou me aanbevolen en ik hoor het graag.

Groeten,


Roy