ZEILWEDSTRIJDEN

Zeil mee aan boord met één van onze campagnes tijdens de Ronde van Noord-Holland of de 24 uurs race en haal het maximale uit schip, bemanning en jezelf!


Je zeilt mee als volwaardig crewmember en bent verantwoordelijk voor de zeiltrim, spinnakerhandeling en natuurlijk het roer onder begeleiding van een ervaren instructeur. Alle onderdelen van het zeilen combineren we tijdens deze intensieve toertochten met wedstrijdelement.


Als team gaan we voor het maximaal haalbare waarbij zeilinzicht, teamspirit en doorzettingsvermogen belangrijk zijn. In een korte tijd gebeurt er veel, vaar je in verschillende gebieden en dat maakt deelname aan deze wedstrijden onvergetelijk.


Jaarlijks vaart het team van Zeilschoolmuiden mee in diverse zeilwedstrijden zoals de Ronde van Noord-Holland en de Delta Loyd 24 uurs race.


RONDE OM NOORD-HOLLAND

De ronde is een vast punt in onze agenda in het weekend vlak voor de langste dag van het jaar. De Ronde van Noord-Holland is een toertocht met wedstrijdelementen (of andersom) die jaarlijks gezeild wordt over Markermeer, IJsselmeer, Westelijke Wadden en Noordzee.

Gestart wordt vanuit onze thuishaven Muiden en de route loopt via Enkhuizen, Kornwerderzand en Den Helder waarna er in IJmuiden wordt gefinisht.

 

VIER VERSCHILLENDE ZEILGEBIEDEN IN 3 DAGEN SAMEN MET 250 ANDERE SCHEPEN!

Na de start in Muiden zetten we koers naar de sluizen in Enkhuizen. Een mooi rak van ca 30 mijl en omdat het veld nog dicht bij elkaar zit is de finish altijd close. Na de sluis steken we het IJsselmeer over naar de afsluitdijk. De avond valt in en op het Wad wordt het donker.


In de nacht verlaten we de Wadden en varen we over de Noordzee richting IJmuiden waar we in de ochtend finishen met traditioneel haring, bier op de steiger.   


DEELNEMERS

Wil je deelnemen dan heb je al vaker als crew gezeild aan boord van een modern kajuitzeiljacht of je hebt minimaal het CWO I niveau jachtzeilen.


We varen deze tocht met 4 cursisten en 2 instructeurs. Meld je dus snel aan want er is beperkt plaats!

Info@zeilschoolmuiden.nl
flottielje zeilen - zeilvakantie.nl

SEIZOEN 2024 - RESERVEER NU !

RE


zeiljacht huren - zeilvakantie.nl HOME

WAT KAN JE VERWACHTEN

100+ mijl in je logboek en ‘s nachts zeilen

Onvergetelijke ervaring in vier vaargebieden

Zeilen in een team met ervaren instructeurs

Korte zeilinstructie naar aanloop van de race met spinnaker zeilen


WAT KAN JE BEREIKEN

Onvergetelijke ervaring, 100+ mijl in je logboek, vergroting van je zeilkennis, spinnakerzeilen


VOORDAT JE START

Voor deelname aan het de wedstrijden heb je ervaring nodig als bemanningslid op een vergelijkbaar zeiljacht


WAT KOST HET

Deelname aan de race € 650,- inclusief inschrijving.


WAT IS INCLUSIEF

Veiligheidsmiddelen, reddingsvest en lifelines, zeilpakken, koffie en thee aan boord.  


WANNEER

Opstap is donderdagavond of vrijdagochtend. Afstap is in Muiden.

COPYRIGHT © 2024 - LEREN ZEILEN - ZEILSCHOOL - ZEILLES - ZEILCURSUS