ZEILTOCHTEN VOOR TRAINING EN HET OPBOUWEN VAN ERVARING

Heb je ervaring als schipper op een kajuitzeiljacht of je hebt niveau I en II onder de knie maar het ontbreekt aan ervaring. Zeil dan mee met één van onze trainingstochten op stilstaan en stromend water. Dit zijn meerdaagse tochten waarin je in nieuwe situaties komt en toe past wat je allemaal hebt geleerd. Je gemaakte mijlen en situaties hou je samen met een instructeur bij in een persoonlijk logboek.


Vanaf April t/m Oktober biedt onze zeilschool je de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende trainings tochten om zo je zeilervaring naar een aanzienlijk hoger niveau te brengen.


Tijdens deze tochten zeilen we het zeegat uit op stromend water. We varen op grote vaarwegen, de Noordzee en ’s nachts. Vele aspecten van het zeezeilen komen we tegen zoals voorbereiding, planning, veiligheid, wachtlopen, getijde en het navigeren op zee.


WIE DOEN ER ALLEMAAL MEE?

Een traingstocht is een uitgelezen kans om alles wat je hebt geleerd tijdens bijvoorbeeld de opleiding I en II in de praktijk te brengen. Je ontdek hoe je het vind om ’s nachts op zee te zeilen en andere vaargebieden te ontdekken. Je laat de binnenwateren achter je en zet een volgende stap in je zeilervaring onder toezicht van een ervaren instructeur.


Voor de trainingstochten is het wel noodzakelijk dat je al zeilervaring hebt. Je hebt bijvoorbeeld al veel als bemanning gevaren of je bent al een keer schipper geweest. Kajuit zeilen niveau II is een goede richtlijn. Veilig en zelfstandig handelen aan boord. We varen met minimaal twee en maximaal vier deelnemers en één of twee instructeurs.


Weet je niet of je genoeg ervaring hebt? Neem direct contact met ons op.  


WELKE TOCHTEN VAREN WE?

Tijdens de Ronde van Noord-Holland varen we op het Ijsselmeer, Noordzee, Wadden en het Noordzee kanaal. We brengen veel tijd door op het water om zoveel mogelijk ervaring op te doen en in verschillende situaties verzeild te raken. De Ronde van Noord-Holland duurt vier dagen.


Met de IJsselmeer tocht varen we langs de VOC havens van bijvoorbeeld Hoorn en Enkhuizen. We zeilen naar Friesland en overnachten in Stavoren, Lemmer of Hindelopen. Het is een leerzame tocht en lopen diverse havens aan en we maken kennis met het navigeren op open water en het gebruik van de pilots aan boord.
flottielje zeilen - zeilvakantie.nl

SEIZOEN 2024 - RESERVEER NU !

RE


zeiljacht huren - zeilvakantie.nl HOME

WAT KAN JE VERWACHTEN

100+ mijl in je logboek

Navigeren

Tocht planning

Wachtlopen

In het donker varen*

Functioneren als schipper

*Afhankelijk van vaargebied


VOORDAT JE START

Voor deelname heb je al vaker gezeild als crew. Je hebt het CWO I of II diploma of in opleiding voor het CWO II zodat je de mijlen kan gebruiken voor het diploma.


WHAT’S NEXT

Na de ervaringstocht kan je je zeilervaring uitbreiden en een zeiljacht huren bij ZeilschoolMuiden in het voor jou bekende zeilgebied


WAT KOST HET

In Nederland €495.00 (p/p 3-dagen) In Kroatië €995.00 (p/p p/week)


WAT IS INCLUSIEF

Veiligheidsmiddelen, reddingsvest en lifelines, zeilpakken, instructie materiaal, koffie en thee aan boord


WANNEER

Maart/April - September/Oktober

*Afhankelijk van vaargebied

COPYRIGHT © 2024 - LEREN ZEILEN - ZEILSCHOOL - ZEILLES - ZEILCURSUS

ZIN IN ZEILAVONTUUR?

Beleef nu een avontuurlijke zeiltrip en vaar een week lang in het mooiste zeilgebied van europa: Kroatië.


Samen met een ervaren instructeur vaar je een mooie tocht tussen eilanden, kleine dorpjes en stadjes.


Ideaal als vervolg op je CWO II - het maken van mijlen of gewoon een avontuurlijke zeilvakantie!

We varen in verschillende gebieden dus hou de website in de gaten of schijf je in

Voor onze nieuwsbrief.